interiørpsykolog Tone Solli

Klinisk psykologspesialist NPF | telefon +47 98 82 11 21 | send epost

Jobben min er å helpe folk å gjøre gode interiørvalg sammen, i private hjem eller i bedrifter. Jeg jobber med planlegging av interiør i nybygg og med funksjonsendring, ombygging, rehabilitering og oppussing i eksisterende bygg. Jeg tar også undervisningsoppdrag.

Sammen med kunden vil jeg jobbe fram et personlig og skreddersydd uttrykk, både funksjonelt og estetisk. Jeg er opptatt av at det skal være en prosess der alle blir hørt.

Noen trenger bare litt hjelp til å komme igang, mens andre ønsker en samtalepartner og praktisk hjelp gjennom en lengre prosess. Ingen oppdrag er for små og ingen i utgangspunktet for store. Ved større oppdrag samarbeider jeg med andre fagfolk etter behov og i samråd med kunden. Jeg kan også gå inn som bidragsyter i prosjekter som andre styrer og har hovedansvar for.

Interiør som terapi? Jeg tror ikke interiør kan kurere alvorlige problemer. Men det er mye mental helse i et godt interiørprosjekt! Det å prege sine fysiske omgivelser kan gi et fantastisk løft. Og når flere skal finne veien sammen, kan det bli en opplevelse som utvikler relasjonene, ikke bare interiøret.

Jeg tar hensyn til kundens budsjett og varierende ønske om egeninnsats. Noen liker å gjøre mye selv, ellers har jeg kontakt med dyktige håndverkere på ulike felt. God planlegging kan gi billigere løsninger i utgangspunktet og hindre senere utgifter til endringer. Det kan også spare en for irritasjon over at ting ikke fungerer eller ble som man drømte om.

Forventningsbrudd, at noe er litt annerledes enn vanlig, virker ofte vitaliserende. Det kan være så enkelt som å bruke ting der de ikke normalt hører hjemme. For eksempel et gammelt (kj-)øleskap i stua, kinoseter eller kontorstoler rundt spisebordet eller løvebadekar og varm dusj i hagen.

En byggeprosess skaper ofte kaos og fare for stress-men også muligheter for unike opplevelser med avkobling og hvile. Som damask, levende lys og treretters middag en sommernatt, mellom verktøy og malingspann. Eller å benytte sjansen til å nyte utsikten fra stillaset en stille stund i kveldslyset.

To lidenskaper har gått som røde tråder gjennom livet mitt; fascinasjonen og begeistringen for mennesker og fascinasjonen og begeistringen for rom. I interiørpsykologen møtes disse to lidenskapene.

© interiørpsykolog Tone Solli | Webdesign Håndlaget av Snedig design og Ruben Solvang | Logg inn